Høsten er tiden for skolestart, og det er ikke uvanlig at skoleklasser legger opp til overnattingsturer for å sosialisere gruppa og komme godt i gang. Det som ikke er så vanlig er at dette gjøres for skoleelever i fengsel.

Skolen ved Ulvsnesøy fegnsel er unntaket, og her har vi tekst og bilder fra skoletsrten på Ulvsnesøy sendt fra avdelingsleder ved Åsane vgs, Geir Hundvebakke:

Skolestart på Ulvsnesøy

På vei fra Tinnhølen til Stigstuv turisthytte

I snart 10 år har Åsane vgs. avd. Ulvsnesøy lagt skolestarten til Hardangervidda. Også i år reiste 10 elever, 3 lærere, en betjent, to fra driften og to hester til Tråastølen siste uken i august. Her får vi leie en større hytta av Lions. Turen varer i 4 dager. Programmet er nokså fasttømret. Første dag er en reisedag med en del obligatoriske stopp, bl.a. Fartøyvernsenteret i Norheimsund, omvisning i SIMA kraftverk og besøk på fjellgården Kjeåsen – der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Dagene på fjellet er avsatt til turer til fots eller på hesteryggen, multeplukking eller fiske med garn, oter eller stang. Et av høydepunktene er den felles middagen hver kveld tilberedt av eleven på RM. Maten smaker ekstra godt etter en lang dag på fjellet. En slik tur gir både krefter og overskudd til et nytt skoleår.

Geir Hundvebakke

Endelig fremme ved turisthytten