Her er er siste utgave av EPEA Magazine. Vi kan i denne utgaven lese om hvordan man i Hellas jobber med utdanning for unge lovbrytere, og om Skottlands Learning Skills Strategy 2016—21.

Det vi denne gangen vil trekke frem spesielt er en oppfordring til å bli med på en sporty markering av International Day of Education in Prison (IDEP) den 13.oktober. EPEA har i dette OL-året bestemt seg for at innsattes tilgang til fysisk aktivitet og idrett skal være årets tema for markering av dagen.

Counsil of Europe recommendations sier:

1: All prisoners shall have access to education, which is envisaged as consisting of classroom subjects, vocational education, creative and cultural activities, physical education and sports, social education and library facilities.

11: Physical education and sports for prisoners should be emphasised and encouraged.

EPEA oppfordrer derfor sine medlemmer til å arrangere «events» med fokus på fysiske aktiviteter. Et eksempel dere kan lese om er Penitentiary Unit i Rawicz  (Polen), som er kjent blant aktive løpere for å organisere det største «lukkede» halvmaratonet: Run to Freedom, og i tillegg et 24-timers stafettløp.

Vær kreative og send oss gjerne bilder og litt tekst, så vil vi publisere en artikkel fra aktiviteter i hele fengslesNorge her på hjemmesiden.

EPEA_2016_2